Search This Blog

Saturday, December 15, 2012

Nyaris maut disamun

Nyaris maut disamun - Utara - Sinar Harian:
SUNGAI KOB, Kedah - Empat sekeluarga nyaris maut apabila rumah mereka di Kampung Padang Cina di sini, disamun empat lelaki bersenjatakan parang panjang kira-kira jam 3.30 pagi semalam.

Ketua Polis Daerah Kulim, Seperintendan Ghuzlan Saleh berkata, ketika kejadian semua ahli keluarga mangsa sedang tidur.

Menurutnya, sebaik sahaja masuk ke dalam rumah mangsa, suspek duduk di atas badan mangsa dan mencederakannya dengan parang supaya mangsa bekerjasama.

“Suspek kemudiannya masuk ke bilik anak mangsa dan mengumpulkan semua ahli keluarga mangsa di satu tempat di dalam rumah sebelum mengarahkan mangsa menyerahkan semua barangan berharga.

“Mangsa terpaksa akur setelah suspek mengacu pisau ke leher salah seorang ahli keluarga mangsa dan mengugut akan mencederakan mereka sekiranya enggan memberi kerjasama,” katanya.

Ghuzlan berkata, mangsa yang mengalami kecederaan di badan dan kaki hanya mampu melihat empat suspek terbabit menggeledah rumahnya sebelum melarikan diri.

Mangsa kemudiannya memaklumkan kejadian itu kepada Pertubuhan Prihatin Kebaktian Masyarakat Kulim (PPKM) yang sedang membuat rondaan pencegahan jenayah.

“Mangsa datang ke Balai Polis Sungai Kob untuk membuat laporan. Jumlah kerugian dianggarkan melebihi RM200,000,” katanya.
'via Blog this'

No comments:

Post a Comment