Search This Blog

Monday, December 10, 2012

Litar pintas bakar kedai

myMetro | Litar pintas bakar kedai: "KUALA LUMPUR: Berpunca daripada litar pintas, sebuah kedai menjual perabot dan lampu hiasan di Jalan Tuanku Abdul Rahman berhampiran pusat beli-belah Sogo, di sini, nyaris hangus dalam kebakaran awal pagi semalam.

Dalam kejadian jam 2.40 pagi itu, kebakaran dikesan bermula dari ruang pejabat di tingkat empat bangunan setinggi tujuh tingkat berkenaan.


Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Khirudin Drahman berkata, pihaknya menerima panggilan orang awam berhubung kejadian dan tiga jentera dari Pudu, Chow Kit dan Hang Tuah dihantar ke lokasi kejadian mengawal kebakaran.

“Seramai 24 pegawai dan anggota terbabit dalam operasi memadamkan kebakaran itu dan setengah jam kemudian api berjaya dipadam sepenuhnya.


“Kebakaran membabitkan ruang pejabat kedai perabot berkenaan dan siasatan awal mendapati api mungkin tercetus akibat litar pintas dari penyambung elektrik di dalam bilik berkenaan,” katanya ketika dihubungi di sini, semalam.


Menurutnya, bilik yang menempatkan fail dan barang keperluan pejabat itu musnah dalam kebakaran itu dan punca sebenar serta nilai kerugian masih dalam siasatan bomba."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment