Search This Blog

Thursday, December 6, 2012

Kontraktor ditahan bantu siasatan kes bunuh

Kontraktor ditahan bantu siasatan kes bunuh - Perak - Sinar Harian: "IPOH - Seorang kontraktor telekomunikasi diberkas polis bagi membantu siasatan kes bunuh seorang wanita yang ditemui maut dalam keadaan mengerikan berhampiran kawasan Meru Raya petang Ahad lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Negeri, Datuk Mohd Dzuradi Ibrahim berkata, lelaki berkenaan ditahan di sekitar bandar raya ini lebih kurang jam 2.30 petang semalam.

“Suspek yang masih bujang akan ditahan beberapa hari bagi membantu siasatan kes bunuh yang berlaku tiga hari lalu,” katanya.

Menurutnya, mangsa yang dikenali sebagai B Shashekala, 40, berasal dari Salak Selatan Baru, Kuala Lumpur itu dipercayai dibunuh di tempat lain dalam tempoh 12 jam sebelum dicampak di tepi Persiaran Meru Raya 3.

“Kes ini kini disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan kami terus menjalankan siasatan daripada pelbagai aspek termasuk mendapatkan bantuan daripada polis Kuala Lumpur.

Isnin lalu, Sinar Harian melaporkan penemuan mayat seorang wanita dalam keadaan tangan dan kaki terikat berhampiran Terminal Bas Bersepadu Meru Raya."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment