Search This Blog

Monday, December 3, 2012

Keluarga dakwa doktor cuai punca ibu koma

Kosmo! Online - Negara:SUBRAMANIAM (kanan) bersama Maheswari menunjukkan salinan laporan polis berhubung kejadian yang menimpa Amardavalay di Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR - Hasrat seorang suri rumah untuk bercuti bersama keluarga sempena cuti sekolah tidak kesampaian apabila wanita itu kini koma di Hospital Kuala Lumpur (HKL) didakwa gara-gara kecuaian doktor.
P. Amardavalay, 52, dari Jalan Merdeka CAB Kuarters RG4, Bestari Jaya, Selangor disahkan koma oleh doktor dan peluang untuk hidup tipis.
Anaknya, S. Maheswari, 22, mendakwa, ibunya berkeadaan normal ketika dibawa ke HKL untuk pemeriksaan kesihatan pada 27 November lalu kerana gastrik sebelum pegawai perubatan mengesahkan dia menghidap penyakit paru-paru berair, selesema teruk dan perlu diberi rawatan.
Maheswari mendakwa, doktor dan jururawat yang merawat ibunya cuai apabila memberi suntikan antibiotik yang menyebabkan alahan dan tidak sedarkan diri.
"Kami melawat ibu keesokan harinya dan terkejut apabila diberitahu ibu dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi kerana koma akibat kerosakan otak dan hati," dakwanya lagi.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2012&dt=1203&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz2DvxWvwX8 
Hakcipta terpelihara 

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment