Search This Blog

Monday, December 10, 2012

Ditetak pencuri traktor

myMetro | Ditetak pencuri traktor:

NILAI: Dua lelaki cedera di kepala dan hidung selepas ditetak tujuh penjenayah bersenjatakan parang sebelum traktor milik majikan mereka dilarikan dalam kejadian di sebuah kebun durian di Kampung Baru Broga, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 2 pagi itu kedua-dua mangsa yang berusia 24 dan 36 tahun itu terselamat dan hanya dirawat sebagai pesakit luar di Hospital Kajang akibat kecederaan dialami.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Mohd Yusoff Awang, berkata ketika kejadian, kedua-dua mangsa tidur di bilik berasingan sebelum kumpulan perompak memakai topeng itu bertindak menyerbu asrama pekerja.
“Sebaik menyerbu asrama itu, dua perompak kemudian menetak mangsa pertama berusia 24 tahun sebelum mengikat tangan dan kakinya. “Sementara itu, tiga lagi perompak ‘mengerjakan’ mangsa kedua di bilik berasingan sebelum mengikat tangan dan kakinya,” katanya kepada Harian Metro, di sini, semalam.

Katanya, kedua-dua mangsa kemudian mendengar beberapa lelaki lain cuba menghidupkan enjin traktor yang diletakkan di kebun durian itu.

“Hasil siasatan awal, suspek berkemungkinan berjumlah tujuh orang dan mengetahui selok belok kebun itu berikutan jarak kebun berkenaan dengan jalan besar ialah 30 meter. “Malah, kita cuba menjejaki laluan itu dan berkemungkinan suspek mengangkut traktor itu menggunakan lori di jalan besar,” katanya. Menurutnya, selepas setengah jam, semua suspek beredar dan mangsa berjaya melepaskan diri sebelum menghubungi majikan.
Menurutnya, jumlah kerugian dianggarkan RM72,000 dan polis sedang giat memburu semua suspek.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment