Search This Blog

Monday, December 10, 2012

Budak main mancis melecur kedua-dua kaki

myMetro | Budak main mancis melecur kedua-dua kaki: "KUCHING: Gara-gara bermain mancis, seorang kanak-kanak sembilan tahun melecur kedua-dua kaki selepas tidak sengaja menyalakan api yang menyambar tong minyak petrol di sebuah kedai runcit di Kampung Rambungan, di sini, semalam.

Kejadian berlaku pada jam 3 petang ketika kanak-kanak itu mengikut bapanya membeli barang di kedai runcit yang tidak jauh dari rumahnya.


Bapa mangsa yang enggan dikenali berkata, sebaik tiba di kedai itu anaknya mengambil sekotak mancis, tetapi tidak menyangka akan menghidupkannya sehingga dia terdengar jeritan apabila kaki mangsa disambar api.

“Terdapat satu tong berisi petrol diletakkan berdekatan tempat anak saya bermain mancis menyebabkan api menyambar dan terkena kedua-dua kakinya,” katanya ketika ditemui di Hospital Umum Sarawak (HUS) di sini.


Katanya, dia bergegas membawa anak lelakinya ke sebuah klinik di Matang sebelum diarahkan merujuk ke HUS untuk rawatan lanjut.


“Saya bersyukur kerana dia tidak cedera serius walaupun kedua-dua kaki melecur. Saya tidak tahu bagaimana perkara ini boleh terjadi.

“Setakat ini, saya lega apabila doktor memberitahu keadaan sudah stabil. Mudah-mudahan dia pulih sepenuhnya dalam tempoh terdekat,” katanya."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment