Search This Blog

Saturday, December 8, 2012

Bayi mati dipercayai kena dera

Berita Harian | Bayi mati dipercayai kena dera:

Kuala Lumpur: Seorang bayi perempuan berusia setahun mati selepas koma hampir 24 jam akibat pendarahan teruk di bahagian otak, dipercayai didera dalam kejadian di Hiliran Ampang Pudu di sini.

Mangsa dikenali sebagai Nur Kaylisah dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL), Rabu lalu, oleh ibunya berusia 30 tahun selepas dihubungi pengasuh bayi malang itu memaklumkan anaknya sukar bernafas sebelum tidak sedarkan diri.

Berikutan itu, mangsa yang juga anak bongsu daripada enam beradik menerima rawatan di Wad Pediatrik hospital berkenaan, sebelum disahkan meninggal dunia kira-kira jam 5 petang kelmarin.

Jagaan pengasuh

Difahamkan, mangsa diletakkan bawah jagaan pengasuh tidak jauh dari rumahnya itu sejak setahun lalu, dan pemeriksaan hospital mendapati ada kecederaan lama di bahagian dalaman badan mangsa.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSK) Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah, ketika mengesahkan perkara itu berkata, mangsa mati di hospital pada jam 5 petang kelmarin selepas tidak sedarkan diri hampir 24 jam.

“Pemeriksaan pihak hospital mendapati berlaku pendarahan dalaman di kepala, selain kesan luka di dahi. Siasatan terperinci menjurus kepada pelbagai aspek sedang dilakukan, termasuk kemungkinan mangsa didera.
“Sehingga kini polis sudah mengambil keterangan beberapa individu, termasuk ibu bapa dan pengasuh mangsa. Kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Sementara itu, usaha BH untuk menemubual ibu mangsa gagal kerana mereka enggan mengeluarkan sebarang kenyataan.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment