Search This Blog

Thursday, December 13, 2012

Bapa rayu anak pulang

Bapa rayu anak pulang - Pahang - Sinar Harian:

Bapa rayu anak pulang
Syed Abdul Rahim menunjukkan gambar anak sulungnya dan merayu supaya pulang ke pangkuan keluarga.
TEMERLOH- Seorang bapa merayu anak gadisnya segera pulang ke pangkuan keluarga kerana begitu sedih dan bimbang keselamatannya selepas keluar rumah hampir seminggu.
Syed Abdul Rahim Syed Mahmud, 41, berkata, anak gadisnya itu, Sharifah Nurul Fitriah, 16, dikatakan mahu menghabiskan cuti persekolahan ini di rumah bapa saudaranya di Rawang.
Menurutnya, pada 5 Disember lalu dia membenarkan Sharifah Nurul Fitriah untuk pergi ke Rawang danbertemu dengan sepupunya di sana.

“Selepas dua hari dia di Rawang, dia minta untuk keluar rumah dengan alasan mahu bertemu dengan abang angkatnya di Kuala Lumpur. Apa yang menyedihkan saya dia baru sahaja mengenali abang angkatnya itu dalam masa sebulan dalam laman sosial Facebook.

“Saya tahu dia berkenalan abang angkatnya itu melalui kawan-kawannya kerana dia ada berkongsi kisahnya itu dalam Facebook mengatakan dia baru sebulan mengenali seorang lelaki yang digelar abang angkat,” katanya kepada Sinar Harian ketika di temui di rumahnya di Taman Lanchang Indah, dekat sini.
Syed Abdul Rahim berkata, justeru itu keluarga abangnya di Rawang segera membuat laporan polis di sana.

Menurutnya, isterinya yang baru sahaja melahirkan anak dalam keadaan sedih kerana terlalu bimbangkan keselamatan anak sulung mereka itu.
“Saya di sini tidak berhenti melakukan solat Hajat dan menghubungi nombor telefonnya. Sebelum ini dia berjanji akan pulang tetapi sampai sekarang tiada khabar berita.

“Saya merayu kepada orang ramai yang ternampak atau melihat anak sulung saya ini di mana-mana segera menghubungi saya menerusi talian 012-9649067 atau bapa saudaranya 017- 6200217,” katanya.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment