Search This Blog

Saturday, December 15, 2012

Bakat cilik meninggal dunia

Bakat cilik meninggal dunia:

Sophie Firth
DONCASTER 14 Dis. - Bakat cilik yang pernah membintangi drama popular Emmerdale ketika masih bayi, Sophie Firth, meninggal dunia Selasa lalu akibat melecur teruk selepas baju yang dipakainya terbakar akibat disambar api.
Kejadian tersebut berlaku ketika kanak-kanak berusia tiga tahun itu dikatakan menyandar berhampiran dapur gas yang sedang digunakan di kediaman neneknya, sebelum api menyambar baju yang dipakainya.
Ibunya, Amy Harhoff, 28, cuba memadamkan api itu menggunakan selimut, namun lebih 70 peratus tubuh Firth melecur teruk.
Dia dibawa ke Hospital Kanak-Kanak Sheffield, sebelum dipindahkan ke unit khas di Hospital Newcastle.
Firth menjalani rawatan bagi memulihkan luka yang dialami, namun organnya gagal berfungsi selepas berlaku jangkitan kuman pada darahnya dan kanak-kanak itu meninggal dunia selepas sembilan hari dimasukkan ke hospital.
Bapanya, Neil, dan ibunya berada di sisi Firth ketika dia meninggal dunia. Dia turut memiliki seorang adik, George, yang berusia setahun.
Kanak-kanak comel tersebut membintangi drama popular saluran ITV itu selama tiga bulan pada 2009 sebagai Angelica King, bayi kepada Jimmy dan Nicola, sebelum watak itu digantikan oleh Rebecca Bakes.
Keluarga Firth tinggal sementara bersama neneknya di Skellow, Doncaster kerana kediaman mereka yang terletak di Austerfield, tidak jauh dari sini, sedang diubah suai. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121215/lu_06/Bakat-cilik-meninggal-dunia#ixzz2F8V1b5tB
© Utusan Melayu (M) Bhd 

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment