Search This Blog

Saturday, February 9, 2013

Pondan kena dakwa di wad lelaki 
Sungai Siput: Proses pendakwaan seorang pondan yang dituduh mencuri barangan bernilai RM10,000 termasuk tiga kepingan emas dalam kuil di sini, empat bulan lalu terpaksa dilakukan di hospital, semalam berikutan tertuduh sakit.

S Sothivanan, 25, atau nama perempuannya, Jothi bagaimanapun mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan berkenaan di depan Majistret Ahmad Shamil Azad Abdul Hamid.
Pendakwaan ke atasnya dilakukan di wad lelaki Hospital Sungai Siput, di sini berikutan tertuduh dimasukkan ke hospital itu malam kelmarin selepas mengadu sakit perut dan kesakitan selepas melakukan suntikan hormon estrogen.

Didakwa curi barang kuil

Dia didakwa mencuri tiga kepingan emas, satu thali serta wang tunai RM250 di Kuil Persatuan Penganut Devi Sri Maha Mariaman Devasthanam di No 12, Jalan Kuala Kangsar di sini, antara jam 9.30 malam 6 Oktober hingga 4.30 pagi 7 Oktober lalu.

Tertuduh yang berasal dari Gemas, Negeri Sembilan dan ditangkap pada 4 Februari lalu dituduh mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 14 tahun dan boleh didenda serta sebatan jika sabit kesalahan.

Ahmad Shamil membenarkan jaminan tertuduh sebanyak RM5,000 dan menetapkan kes itu disebut semula pada 4 Mac ini.
Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya Hafizah Zahidah Abdullah, manakala tertuduh diwakili B Balakrishnan.

No comments:

Post a Comment