Search This Blog

Sunday, November 11, 2012

Tujuh motosikal hangus

myMetroTujuh motosikal hangus:

BAGAN SERAI: Seorang pemilik kedai membaiki motosikal bingung apabila tujuh motosikal pelanggan terbakar secara tiba-tiba di kedainya, dipercayai angkara khianat.
Dalam kejadian jam 4 pagi semalam di Alor Pongsu, di sini, motosikal terbabit hangus bersama pelbagai alat ganti dianggarkan bernilai hampir RM80,000.

Mangsa dikenali sebagai Liow, 40-an, berkata, dia yang tinggal berhampiran menyedari kebakaran sejurus dimaklumkan jiran.
“Saya bergegas ke kedai sebelum mendapati api semakin marak dan memusnahkan tujuh motosikal pelanggan yang ditinggalkan.

“Saya masuk melalui pintu belakang dan sempat menyelamatkan beberapa dokumen dan barangan bernilai. Namun, kami diarah keluar oleh anggota bomba dan penyelamat berikutan api makin marak.

“Saya tidak pasti bagaimana kebakaran berlaku. Namun bernasib baik kerana ia tidak merebak ke kedai bersebelahan,” katanya.
Sementara itu, Pegawai Bomba Balai Bomba dan Penyelamat Bagan Serai, Zainuddin Mohd Nordin berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 4.10 pagi dan bergegas ke lokasi kejadian.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment