Search This Blog

Monday, November 26, 2012

Tak sempat joli

KANGAR: Seorang penjenayah yang memecah masuk rumah seorang pemilik kedai jahit bersama dua rakannya hanya mampu berjoli sakan seketika sebelum ditahan dalam tempoh 12 jam di sebuah stesen minyak di Jalan Kuala Ketil-Baling, Sungai Petani, Kedah, kelmarin.
Pemeriksaan lanjut ke atas suspek berusia 42 tahun itu berjaya menemui semula RM7,000 dalam sebuah beg, barang kemas, tiga telefon bimbit termasuk sebuah milik mangsa, wang tunai RM1,543 dalam poket seluar serta sepucuk pistol Colt .22 bersarung bersama tujuh butir peluru.

Sebelum itu, lelaki dari Padang Besar terbabit dikatakan memecah masuk rumah mangsa bersama dua rakannannya dengan bersenjatakan pistol dan pisau rambo dalam kejadian di Taman Utara Jejawi, Arau, dekat sini. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Superintendan Nashir Ya berkata, penjenayah memasuki rumah melalui tingkap sebelum mengejut dan mengugut mangsa dan isterinya. “Anak lelaki mangsa berusia 22 tahun yang menyedari kejadian itu cuba melawan menggunakan besi sebelum diugut akan ditembak jika membuat bising,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPK) Perlis, di sini, semalam.

Nashir berkata, berdasarkan maklumat sepasukan anggota berjaya mengesan suspek sebelum menahannya ketika membuat transaksi di mesin juruwang automatik (ATM) di sebuah stesen minyak, kira-kira jam 3.40 petang hari sama.

No comments:

Post a Comment