Search This Blog

Saturday, November 3, 2012

Pokok tumbang, ibu kota sesak

KUALA LUMPUR: Angin kencang dan hujan lebat yang melanda ibu negara semalam, menyebabkan beberapa pokok tumbang di Jalan Kinabalu berhampiran Masjid Negara, di sini.
Kejadian pada jam 1.30 tengah hari itu menyebabkan kesesakan lalu lintas sepanjang lebih lima kilometer di jalan berkenaan hingga ke Bulatan Sungai Besi.

Pasukan kecemasan Sistem Maklumat Pengangkutan Bersepadu (Itis), Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan polis trafik yang tiba di tempat kejadian 10 minit kemudian mengambil masa setengah jam untuk melakukan kerja pemotongan pokok dan pembersihan jalan.

Bagaimanapun, tiada kerosakan harta benda atau kemalangan jiwa dilaporkan kerana ketika kejadian tiada kenderaan melalui lokasi terbabit.

Sebelum itu, seorang pemandu kereta Proton Waja cedera ringan selepas kenderaannya terbalik akibat hilang kawalan di Bulatan Pahang menghala Jalan Tun Razak, di sini.

Kemalangan jam 12.40 tengah hari itu berlaku apabila Proton Waja yang dipandu seorang lelaki hilang kawalan sebelum terbabas dan terbalik.


Dua kenderaan masing-masing Proton Wira dan Savvy yang tidak sempat mengelak merempuh kereta terbabit dan menghalang laluan.

Bagaimanapun, kedua-dua pemandu terbabit terselamat dan tidak cedera.

Semua kenderaan mangsa dialihkan Itis sejam kemudian.

No comments:

Post a Comment