Search This Blog

Friday, November 9, 2012

Penyamun mabuk terbabas


ALOR GAJAH: Dua penjenayah bukan saja gagal menyamun seorang pemilik kafe siber, malah kereta dinaiki mereka terbabit kemalangan berhampiran simpang lampu isyarat Kelemak di sini, ketika melarikan diri, malam kelmarin.
Kedua-dua suspek berusia 19 dan 25 tahun yang bersenjatakan parang panjang dan dipercayai di bawah pengaruh alkohol ditahan polis dengan bantuan orang ramai.

Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Saifuddin Shaharuddin berkata, dalam kejadian jam 11.30 malam itu, penjenayah cuba menyamun pemilik kafe siber berusia 30-an di taman perumahan di Kelemak, di sini.
“Mangsa yang mahu menutup kedai dikatakan didatangi dua lelaki berkulit gelap menaiki Proton Iswara Aeroback hijau.

“Penjenayah bertanyakan sesuatu sebelum kembali semula ke kereta dan datang semula dengan membawa parang.

“Ketika kejadian, terdapat sekumpulan lima lelaki melepak di kawasan berhampiran dan cuba membantu mangsa, namun seorang daripada suspek menghayun parang menyebabkan mereka terpaksa melarikan diri,” katanya pada sidang media di sini, semalam.
Menurutnya, berdasarkan hasil maklumat, polis menemui semula kereta itu yang terbabas di tepi jalan manakala penjenayah dalam keadaan mabuk dikeluarkan orang ramai dan ditahan.

No comments:

Post a Comment