Search This Blog

Thursday, November 1, 2012

Pemuda Singapura ditahan curi botol susu, barang bayi

NUSAJAYA 31 Okt. - Seorang pemuda warga Singapura ditahan ketika cuba mencuri 16 jenis barangan keperluan bayi termasuk beberapa botol susu yang berjumlah RM2,759.80 dari sebuah pusat beli-belah di sini semalam.
Dalam kejadian pukul 2.10 petang, suspek yang mencuri barangan itu di AEON Jusco, Bukit Indah di sini ditahan oleh pengawal keselamatan di situ yang mengesyaki tindak-tanduknya yang mencurigakan.
Ketua Polis Daerah, Supritendan Nor Hashim Mohamad berkata, suspek berusia 23 tahun gagal menunjukkan resit pembelian barangan tersebut.
"Suspek masih bujang dan hasil siasatan awal, dia tidak mempunyai anak. Namun tujuan suspek mencuri barangan tersebut sedang disiasat dan dia juga tidak memiliki rekod jenayah lampau.
"Dia kini ditahan reman untuk membantu siasatan dan kes disiasat di bawah Seksyen 380 Kanun Keseksaan," katanya dalam sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) di sini hari ini.
Menurut Nor Hashim, jika sabit kesalahan, suspek boleh dipenjara sehingga 10 tahun atau denda.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20121101/je_03/Pemuda-Singapura-ditahan-curi-botol-susu-barang-bayi#ixzz2AyP6sMDd
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment