Search This Blog

Wednesday, November 7, 2012

Maut disambar petir selepas kebumi mayat

Seorang pekerja tanah perkuburan menunjukkan tempat kejadian mangsa disambar petir di Taman Century di sini, semalam.Seorang pekerja tanah perkuburan menunjukkan tempat kejadian mangsa disambar petir di Taman Century di sini, semalam.Penampang: Seorang pengurus mayat, maut disambar petir ketika berlindung di sebuah pondok selepas melakukan kerja pengebumian di tanah perkuburan di Taman Century di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 petang itu, mangsa, Daniel Rodie, 34, dari Kampung Nagapas di sini, meninggal dunia di tempat kejadian, manakala seorang lagi ahli keluarga mayat yang dikebumikan di situ, turut cedera.
Difahamkan, kejadian ketika hujan renyai-renyai itu berlaku sejurus selepas mangsa menjawab panggilan telefon ketika berteduh di pondok terbabit.


Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Jauteh Dikun, ketika dihubungi berkata, pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian itu jam 4.25 petang.

Seorang lagi ahli keluarga turut cedera


“Sepasukan anggota kemudian ke lokasi kejadian untuk menjalankan pemeriksaan dan mendapati seorang lelaki dipercayai pengurus mayat mati disambar petir.

“Seorang lagi lelaki warga asing berusia lingkungan 30-an yang juga ahli keluarga mendiang yang dikebumikan di situ turut cedera dan dihantar ke Hospital Queen Elizabeth 1 (QEH1) untuk rawatan lanjut,” katanya.
Jauteh berkata, mayat mangsa kemudian dibawa ke QEH 1 untuk dibedah siasat sebelum dituntut ahli keluarganya untuk proses pengebumian.

No comments:

Post a Comment