Search This Blog

Monday, November 5, 2012

Lima hakim Indonesia dikenal pasti ambil dadahJAKARTA 4 Nov. - Suruhanjaya Kehakiman (SK) Indonesia sudah mengenal pasti lima orang hakim di Jakarta yang terlibat dalam pengambilan najis dadah.
Menurut Timbalan Ketua SK, Imam Anshori Saleh, kesemua lima hakim berkenaan dikenal pasti selepas suruhanjaya itu dimaklumkan oleh Hakim Puji Wijayanto yang baru-baru ini ditangkap kerana kesalahan sama.
Bagaimanapun, beliau enggan mengumumkan nama kesemua hakim tersebut selain beberapa pengamal undang-undang lain yang juga didakwa berhadapan dengan masalah yang serupa.
“Penangkapan Hakim Puji akan membongkar sindiket penyalahgunaan dadah di kalangan mereka yang terlibat dalam institusi kehakiman," katanya.
Pada masa sama, Imam menyatakan harapan beliau terhadap kesemua lima hakim dan pengamal undang-undang lain agar berhenti daripada mengambil benda haram itu jika tidak mahu dikenakan hukuman berat.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20121105/lu_08/Lima-hakim-Indonesia-dikenal-pasti-ambil-dadah#ixzz2BIu6LmzR
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment