Search This Blog

Monday, November 26, 2012

Koperal cabul budak mohon maaf - IbuPULAU PINANG 22 Nov. - "Kalau saya buat laporan polis, dia (tertuduh) sanggup bersumpah dengan menjunjung al-Quran dan menembak kepalanya sendiri dengan pistol."
Demikian beritahu seorang ibu di Mahkamah Sesyen di sini hari ini dalam perbicaraan kes cabul anaknya berusia tujuh tahun yang didakwa dilakukan oleh seorang anggota polis di Berek Polis Bandar Baru Air Itam, pertengahan tahun lalu.
Wanita berusia 46 tahun itu berkata, tertuduh yang merupakan anggota polis berpangkat Koperal datang ke rumahnya di berek terbabit dan meminta maaf berkali-kali kerana melakukan perbuatan itu ke atas anaknya yang ketika itu berusia enam tahun.
''Dia datang ke rumah saya bertemu suami dan memohon maaf atas kejadian itu dan mendakwa dia cuma ingin mengangkat kanak-kanak itu namun jarinya terkena kemaluan mangsa.
"Dia juga mendakwa kami bertuah kerana memiliki anak yang sangat comel dan putih serta gebu sambil memohon maaf berkali-kali kepada saya dan suami," katanya ketika disoal oleh Timbalan Pendakwa Raya, Nur Ashikin Mokhtar.
Wanita itu berkata demikian ketika perbicaraan terhadap Koperal Mohd. Aziri Sahid, 54, yang didakwa mencabul budak perempuan itu di hadapan sebuah rumah di Berek Polis, Fasa Satu, Bandar Baru Air Itam antara 28 Mei dan 12 Jun tahun lalu.
Mohd. Aziri yang diwakili peguam, Rosli Ismail didakwa di bawah Seksyen 377CA Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga 20 tahun dan sebatan.
Terdahulu, ibu mangsa yang tampil sebagai saksi pendakwaan berkata, kejadian itu terbongkar apabila anak bongsu daripada lima beradik itu mengadu sakit pada kemaluan ketika membuang air kecil pada 12 Jun tahun lalu.
"Dia juga beritahu saya, pakcik Aziri telah memeluknya dengan kuat dan mengorek kemaluannya menggunakan jari beberapa hari sebelum itu.
"Hasil pemeriksaan doktor di Hospital Pulau Pinang juga mendapati ada kesan koyakan di kemaluan anak saya sehingga dia terpaksa ditahan di wad selama empat hari," ujarnya yang juga isteri kepada seorang anggota polis.
Perbicaraan di hadapan Hakim Zanol Rashid Hussain bersambung 11 Januari tahun depan.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20121123/ma_05/Koperal-cabul-budak-mohon-maaf---Ibu#ixzz2DLRAYxFL
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment