Search This Blog

Friday, November 9, 2012

Koma 3 hari


KUALA TERENGGANU: “Anak langsung tidak ingat apa yang berlaku kerana hentakan kuat pada jalan itu menyebabkan dia koma tiga hari,” kata Ahmad Mail, 41, bapa kepada Muhammad Fahmi Ahmad, 17, yang cedera selepas merempuh seekor kerbau di Kampung Telemong, Hulu Terengganu, Sabtu lalu.
Bapa kepada empat anak ketika ditemui di Wad Pembedahan Lelaki Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini, semalam berkata, dalam kejadian jam 3.30 pagi itu anaknya menunggang motosikal Yamaha LC dari Kampung Getang ke Kampung Telemong untuk membantu rakannya yang menghadapi masalah pancit tayar motosikal. 
Katanya, hasrat Muhammad Fahmi yang bekerja sebagai pembantu kedai makan membantu rakannya itu tidak kesampaian apabila dia tersembam di atas jalan selepas merempuh seekor kerbau di jalan Kampung Telemong.

“Mujurlah kemalangan itu berlaku berdekatan dengan rakannya itu dan kenalannya segera membantu mengangkat Muhammad Fahmi yang pengsan serta menghubungi hospital.

“Ketika kejadian saya menutup kedai makan dan bergegas ke HSNZ selepas dimaklumkan kemalangan yang menimpa anak,” kata peniaga kedai makan yang tinggal di Kampung Basong, Kenyir, Hulu Terengganu.

No comments:

Post a Comment