Search This Blog

Monday, November 26, 2012

Kereta curi depan hotel         
KOTA BHARU: Selepas hampir dua bulan diburu polis, seorang lelaki yang juga rakan kepada ketua penjenayah, Zawa Abdul Halim, 34, yang ditembak mati pada 31 Oktober lalu selepas berbalas tembakan dengan anggota polis di Kilometer 45, Kampung Kemuning, Machang, diberkas, kelmarin.

Lelaki berusia 25 tahun dan berasal dari Kangkung, Pasir Mas itu ditahan bersama seorang wanita berusia 20-an dipercayai isterinya dan seorang bayi lima bulan ketika keluar dari sebuah hotel bajet di bandar ini pada jam 8 pagi.
Suspek dikesan terbabit dengan lima kes tembakan di beberapa daerah di negeri ini hampir dua bulan lalu termasuk kes menembak anggota polis, Lans Koperal Mohd Samsul Anuar Mohd Adnan, 27, sehingga parah di Kampung Paloh, Gua Musang pada 30 Oktober lalu.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, semua kes dikaitkan dengan suspek membabitkan kegiatan samun bersenjata di Pengkalan Chepa, Gua Musang, Bachok, Pasir Mas dan di sebuah pasar raya di Kota Bharu.


Katanya, ketika melakukan tugas Ops Api pada jam 4.30 pagi kelmarin, anggota polis menemui sebuah Proton Wira menggunakan nombor pendaftaran palsu diletakkan di hadapan hotel bajet itu.

No comments:

Post a Comment