Search This Blog

Friday, November 2, 2012

Dua Inspektor cedera dipukul, disamun lima lelaki mabuk
Di lokasi letak kenderaan di Jalan Padungan, Kuching inilah dua pegawai polis diserang dan disamun semalam.


KUCHING – Dua orang pegawai polis berpangkat Inspektor bukan saja cedera dibelasah sekumpulan lelaki mabuk yang bergaduh malah turut disamun ketika cuba meleraikan pergaduhan di hadapan sebuah pusat hiburan di Jalan Padungan di sini semalam.
Sebelum kejadian pada pukul 2.30 pagi, kedua-dua pegawai polis berusia 30-an ketika itu sedang minum di sebuah restoran berhampiran tempat kejadian sebelum dimaklumkan oleh orang awam berhubung satu pergaduhan di tempat letak kenderaan di pusat hiburan itu.
Satu sumber berkata, kedua-dua Inspektor itu kemudian pergi ke lokasi pergaduhan dan memperkenalkan diri mereka sebagai pegawai polis bagi meleraikan pertengkaran membabitkan kira-kira lima lelaki.
“Tanpa diduga, kumpulan lelaki yang sebelum itu bergaduh kerana masing-masing dalam keadaan mabuk sebaliknya menyerang kedua-dua pegawai polis itu.
“Serangan itu menyebabkan kedua-dua pegawai terbabit terjatuh dan tidak bermaya akibat cedera di kepala, muka, leher dan badan,” kata beliau ketika dihubungi di sini.

No comments:

Post a Comment