Search This Blog

Monday, November 5, 2012

Cuba bakar lepas bunuh

KUALA LUMPUR: Seorang pemandu teksi bukan saja dikelar di leher dan ditikam bertubi-tubi hingga mati, malah mayatnya juga cuba dibakar di dalam kenderaan dipandunya, tengah malam kelmarin.
Mayat mangsa dikenali sebagai S Nallan, 24 ditemui dua tukang sapu yang pada mulanya menyangka mangsa tidur dalam kenderaannya yang diletakkan di Jalan Tun H S Lee, di sini, jam 12.44 tengah malam. Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, mangsa ditemui dua pekerja syarikat pemungut sampah terbabit selepas curiga melihat kenderaan itu berasap.

Menurutnya, siasatan awal mendapati ada tiga kesan kelar di leher mangsa serta 13 kesan tikaman di bahagian depan dan belakang badan mangsa.

“Mayat mangsa ditemui dalam keadaan berlumuran darah di tempat duduk pemandu dan tangan kirinya turut terbakar. Mangsa dipercayai bekerja sebagai pemandu teksi secara sambilan. “Kami percaya suspek cuba membakar mangsa yang sudah mati berikutan terdapat kesan terbakar pada tangan kiri mangsa,” katanya.

Zainuddin berkata, siasatan juga mendapati dompet serta telefon bimbit hilang tiada senjata ditemui di tempat kejadian.

Menurutnya, mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

No comments:

Post a Comment