Search This Blog

Saturday, November 3, 2012

Bekalan masih terhad

KUALA LUMPUR: “Bekalan makanan masih ada, namun agak sukar untuk kami menjalani kehidupan harian dengan Internet dan bekalan elektrik yang terhad.
“Ada rakan mendapatkan perlindungan di rumah sebuah keluarga rakyat Malaysia di West Haven, Connecticut kerana di situ keadaan lebih baik,” kata pelajar Malaysia, Fauzan Afandi.

Dalam e-melnya, penuntut di Stevens Institute of Technology, Hoboken, New Jersey itu berkata, walaupun bandar raya New York kini lengang berikutan taufan Sandy sejak Isnin lalu, cahaya lampu yang kelihatan sedikit sebanyak memberikan semangat kepada mereka untuk meneruskan kehidupan.

Ketika ini katanya, penduduk di kawasan sekitar yang terjejas berusaha membersihkan kawasan termasuk polis dan bomba selain pekerja mengutip sampah di Hoboken.

“Kami juga terpaksa menyewa kereta untuk keluar dari kawasan bencana bandar Rutherford yang terletak lebih kurang 12 batu daripada Hoboken untuk ke Connecticut.

“Di sana, kami membuat persediaan untuk memulakan pengajian yang dijangka pada minggu depan. “Penggunaan alat telekomunikasi terhad malah saya perlu pergi ke tempat tinggi bagi mendapatkan liputan Internet,” katanya.

No comments:

Post a Comment