Search This Blog

Sunday, November 11, 2012

Balasan rompak bank

myMetroBalasan rompak bank:

SENGET... polis menyiasat kereta penjenayah yang terbabas dan merempuh tembok sebuah madrasah.
SENGET... polis menyiasat kereta penjenayah yang terbabas dan merempuh tembok sebuah madrasah.
KUALA LUMPUR: Seorang penjenayah hanya mampu melarikan diri beberapa kilometer sebelum ditembak mati oleh polis selepas kereta dipandunya terbabas dan merempuh tembok sebuah madrasah di Jalan Datuk Senu 3, Kampung Chubadak Tengah, Sentul, di sini, awal pagi semalam.
Lelaki berusia 33 tahun itu dipercayai suspek utama kes rompakan sebuah bank di Sri Damansara, dekat sini, Isnin lalu, yang menyebabkan kerugian lebih RM200,000.
Dalam insiden berbalas tembakan jam 4.30 pagi, seorang rakan suspek yang turut berada dalam kereta jenis Toyota Vios itu sempat meloloskan diri sebaik kenderaan mereka terbabas.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Mohd Adnan Abdullah berkata, sebelum kejadian, pasukan khas yang dibentuk bagi menyiasat kes rompakan itu berjaya mengesan sebuah kereta jenis BMW di Greenwood, Gombak, yang dipercayai digunakan dalam kejadian itu.

“Polis kemudian mengekori suspek, namun menyedari dia diekori, pemandu BMW itu memecut laju dan berhenti di persimpangan berhampiran Plaza Tol Gombak sebelum menaiki kereta Toyota Vios yang menunggu di situ.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment