Search This Blog

Sunday, November 11, 2012

Air dihurungi lalat bongkar kematian

myMetroAir dihurungi lalat bongkar kematian:

PASIR MAS: Misteri bau busuk dari sebuah rumah di Kampung Kubang Sepat, Tendong sejak seminggu lalu membawa kepada penemuan mayat reput seorang lelaki.
Dalam kejadian jam 12 tengah hari, mayat Ahmad Shihabuddin Abdul Ghani, 48, ditemui jirannya dalam keadaan terlentang dan berbogel serta dihurungi lalat.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Pasir Mas (HPM) untuk bedah siasat sebelum dituntut oleh ahli keluarganya untuk dikebumikan.
Jiran mangsa, Che Hassan Che Mamat, 58, berkata dia mula mensyaki sesuatu selepas terbau busuk sejak seminggu lalu.

Katanya, dia hanya menyedari punca bau busuk itu datang dari rumah mangsa apabila seorang jiran terdekatnya ternampak titisan air dihurungi lalat menitis ke bawah rumah.

“Saya dan beberapa penduduk kampung pergi ke rumah itu dan terkejut mendapati mayat mangsa yang reput dalam keadaan terlentang dan bogel serta dipenuhi lalat sebelum menghubungi polis,” katanya.
Che Hassan berkata, dia tidak kenal rapat jirannya kerana mangsa baru berpindah dan tinggal di kampung itu sejak enam bulan lalu.

“Penduduk kampung juga tidak mengenalinya kerana dia baru tinggal di kawasan ini dan kami hanya tahu dia tinggal sendirian,” katanya.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Haliluddin Rahim berkata, kematian mangsa diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment