Search This Blog

Wednesday, November 7, 2012

8 penyamun bertopeng larikan wang gaji RM1.35j

8 penyamun bertopeng larikan wang gaji RM1.35j: "MARUDI 6 Nov. - Sekumpulan lapan penjenayah bertopeng dan bersenjatakan dua laras senapang patah melarikan wang gaji pekerja sebuah syarikat cari gali minyak tempatan berjumlah RM1.35 juta setelah menahan sebuah kenderaan pacuan empat roda (4WD) yang membawa wang itu di Kilometer 7 Simpang Beluru Lapok di sini petang ini.

Ketika kejadian kira-kira pukul 3 petang itu, 4WD terbabit yang dinaiki empat kakitangan syarikat tersebut dalam perjalanan dari Kem 8 Bintulu ke arah Long Bedian untuk mengagihkan wang gaji kepada pekerja.

Bagaimanapun ketika tiba di lokasi kejadian, kenderaan mereka dihalang sebuah 4WD dinaiki lapan suspek sebelum dua daripada mereka keluar dan bertindak mengacukan senapang patah ke arah pekerja-pekerja tersebut.

Empat kakitangan berusia 30 hingga 40 tahun itu yang ketakutan tidak dapat berbuat apa-apa lalu menyerahkan kesemua wang tunai yang dibawa.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Marudi, Deputi Supritendan Abu Bakar Mokthar ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut dan polis menjalankan operasi memburu penjenayah itu termasuk menutup semua laluan Miri-Bintulu.

"Keterangan pekerja syarikat tersebut telah diambil dan siasatan lanjut sedang dijalankan," katanya."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment