Search This Blog

Sunday, October 14, 2012

Suspek rempuh anggota polis ditahan reman empat hari

Suspek rempuh anggota polis ditahan reman empat hari - Semasa - Sinar Harian:

KUALA LUMPUR - Suspek yang merempuh kereta peronda dan anggota polis yang cuba menahannya di susur keluar Lebuhraya Shah Alam (Kesas) dari Puchong ke Subang Jaya dekat sini awal pagi semalam, ditahan reman empat hari bagi membantu siasatan.
   
Lelaki berusia 20-an itu ditahan reman mulai semalam mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cuba menyerang polis, Seksyen 324 kerana sengaja menyebabkan kecederaan menggunakan senjata atau objek berbahaya dan Seksyen 506 kerana ugutan jenayah.
   
Timbalan Ketua Polis Daerah Serdang Supt Lam Chien Fei berkata suspek, yang cedera di lengan dan rusuk kanannya akibat terkena tembakan semasa dikejar polis, kini dirawat di Pusat Perubatan Universiti Malaya.
   
"Kita menahannya untuk menyiasat beberapa kes jenayah di sekitar Lembah Klang," katanya kepada Bernama ketika dihubungi di sini, hari ini.
   
Dalam kejadian kira-kira 2.00 pagi semalam, suspek cuba melarikan diri menaiki sebuah kereta setelah ditahan dua kereta peronda dan dua motosikal polis untuk pemeriksaan.
   
Suspek bertindak merempuh kereta peronda dan seorang anggota polis yang menunggang motosikal sebelum polis mengejar suspek. - Bernama

No comments:

Post a Comment