Search This Blog

Friday, October 19, 2012

Polis tembak mati bos selepas ditegur mabuk ketika bertugas
         
BANGKOK: Superintendan polis daerah Si Samrong di wilayah Sukhothai ditembak mati oleh orang bawahannya semalam, kata polis.

Ketua Polis Sukhothai, Mejar Jeneral Rangsan Kochakrai, berkata, ketua unit pencegahan jenayah balai polis itu, Jakrarom Thoopjaem menembak ketuanya, Thanatpong Prasertsiripapha kira-kira jam 9 pagi di pejabatnya. Prasertsiripapha cedera parah dan dikejarkan ke hospital di mana dia disahkan mati. Thoopjaem kemudian melarikan diri dari balai polis itu dengan keretanya.


Dia yang merempuh sebatang pokok di tambon Muang Bangyom, daerah Sawankhalok cedera dan dibawa ke Hospital Sri Sangworn untuk rawatan. Polis menemui wang tunai kira-kira 200,000 baht (RM19,815), sepucuk pistol dan jaket kalis peluru dalam keretanya.

Laporan awal kepada pejabat Polis Diraja Thai berkata, Prasertsiripapha menegur Thoopjaem pada malam Rabu lalu kerana mabuk ketika bertugas. Ketua Polis Thailand, Jeneral Adul Saengsingkaew berkata, Thoopjaem akan berdepan tindakan disiplin dan jenayah atas perbuatannya itu. - Bangkok Post

No comments:

Post a Comment