Search This Blog

Tuesday, October 23, 2012

Polis rampas heroin hampir RM1 juta dalam kotak kayu

KUALA LUMPUR, 22 Okt (Bernama) -- Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman hari ini merampas 60 kilogram dadah bernilai RM1 juta dalam satu serbuan di sebuah rumah kedai di Kondominium Putra Majestic, Jalan Kasipilay, Sentul di sini, semalam.

Sumber Polis Bukit Aman berkata dalam serbuan 5 petang itu, polis turut menahan seorang warga Pakistan yang berusia 30-an.
"Siasatan awal polis mendapati rumah berkenaan dijadikan gudang untuk menyimpan kotak kayu yang dalamnya diisi pinggan mangkuk.

"Bagaimanapun kotak itu telah diubah suai untuk membolehkan dadah heroin disorokkan di dalam kotak berkenaan untuk elak daripada dikesan pihak berkuasa," katanya ketika dihubungi Bernama di sini, semalam.


Beliau berkata lelaki itu kini ditahan untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952.


Beliau berkata polis juga mendapati kotak kayu itu dibawa masuk melalui pelabuhan dan dadah berkenaan adalah untuk dijual bagi pasaran tempatan.

Katanya polis masih mencari beberapa lagi anggota sindiket dipercayai warga tempatan yang terlibat dengan sindiket penyeludupan dadah antarabangsa itu. - Bernama

No comments:

Post a Comment