Search This Blog

Monday, October 8, 2012

Pesta gasak


         
KUALA TERENGGANU: Hanya kerana dituduh memecah dan mencuri barang dari almari di sebuah kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN), dua kumpulan pelatih bergaduh sesama sendiri termasuk ada yang bersenjatakan kayu dalam kejadian di Kem PLKN Cenderawasih, Jalan Kem Cador, Pengkalan Berangan, Marang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, dua kumpulan pelatih seramai 36 orang berumur antara 17 hingga 18 tahun mula bergaduh selepas satu kumpulan pelatih menuduh seorang ahli kumpulan lain mencuri barang di dalam almari.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Terengganu, Asisten Komisioner K Manoharan, berkata tuduhan itu menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan kedua-dua ahli kumpulan berkenaan sehingga membawa pergaduhan dan menyebabkan sembilan daripadanya cedera.

“Pergaduhan yang pada mulanya sekadar bertikam lidah bertukar menjadi lebih serius sebelum 27 pelatih bertindak menyerang satu kumpulan lain yang terdiri daripada sembilan orang.


“Dalam pergaduhan itu, ada antara pelatih bertindak berani menggunakan senjata kayu untuk menyerang antara satu sama lain hingga menyebabkan sembilan daripada mereka mengalami kecederaan dan lebam di badan.

No comments:

Post a Comment