Search This Blog

Saturday, October 13, 2012

Percutian berdarah

myMetro | Percutian berdarah: "KOTA BHARU: “Tak sangka, mangsa yang tersepit di tempat duduk pemandu adalah saudara saya. Saya sekadar berhenti untuk melihat kemalangan yang berlaku, tetapi rupa-rupanya, saudara sendiri yang maut,” kata seorang lelaki berusia 40-an, saudara kepada dua beranak yang maut dalam kemalangan jalan raya di Jalan Kota Bharu-Machang, Kok Lanas di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 4 petang itu, pesara jururawat, Siti Zabidah Awang Deraman, 60, dan anaknya Aidel Idham Abdullah, 20, yang juga penuntut Institut Latihan Perindustrian (ILP), Kota Bharu maut di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala.
Mayat dua beranak itu dibawa ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), untuk dibedah siasat sebelum dituntut keluarga mereka untuk dikebumikan.

Kemalangan berlaku apabila kereta Perodua Kancil dipandu Aidel yang dalam perjalanan dari Kota Bharu dikatakan gagal memotong kenderaan di hadapannya sebelum bertembung dengan sebuah Toyota Hilux dipandu seorang jurutera berusia 28 tahun yang datang dari arah Machang .


Bagaimanapun, jurutera itu tidak cedera."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment