Search This Blog

Monday, October 8, 2012

‘Macam bunyi jet terhempas’

CEMAS...anggota bomba dan penyelamat  mengeluarkan mangsa kemalangan selepas kereta  dinaiki terbabas dan melanggar pokok di Jalan Haji Ahmad, Semambu,  pagi semalam.
CEMAS...anggota bomba dan penyelamat mengeluarkan mangsa kemalangan selepas kereta dinaiki terbabas dan melanggar pokok di Jalan Haji Ahmad, Semambu, pagi semalam.
KUANTAN: “Sebaik saja menutup suis televisyen, saya tergamam seketika apabila terdengar bunyi dentuman amat kuat seolah-olah sebuah jet terhempas. Saya bergegas keluar rumah untuk melihat apa yang berlaku,” kata B Shasi, 35.
Dia antara saksi awal kemalangan ngeri meragut empat nyawa, membabitkan dua kenderaan Nissan Skyline GTR dan Skyline 250 GT di Jalan Haji Ahmad, di sini, pagi semalam.
Dalam kejadian jam 3.15 pagi itu, mangsa yang terbunuh ialah pemandu Skyline GTR, Tan Kah Yong, 24, dari Klang, Selangor, dan penumpang yang juga warga China, Bao Shanhan, 26, serta pemandu Skyline 250 GT, Go Haw Wei, 20, dari Taman Impian, Beserah, di sini dan penumpangnya, Koay Khor Liang, 21, dari Jalan Bukit Sekilau, dekat sini.

Dua lagi penumpang kereta yang dipandu Tan iaitu Wei Lidong, 27, dan Chang Hong Nei, 36, kedua-duanya warga China, cedera parah di leher dan sedang menerima rawatan di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA), di sini.


Kedua-dua kereta itu yang datang dari arah pusat bandar menuju ke Semambu, dekat sini, dipercayai dipandu laju sebelum bergesel sesama sendiri lalu terbabas dan merempuh pokok di tepi jalan.

No comments:

Post a Comment