Search This Blog

Friday, October 19, 2012

Keroyok lelaki curi susu bayi
         
SUNGAI BULOH: Seorang lelaki yang cuba mencuri dua peket susu bayi dari sebuah kedai peralatan menjual peralatan bayi dibelasah orang ramai selepas kejadian itu disedari pemilik kedai, semalam.

Dalam kejadian jam 4 petang itu, lelaki tempatan berusia 30-an terbabit masuk dalam kedai berkenaan di Jalan Sungai Buloh, di sini, dengan membawa beg sandang.


Menurut sumber, kehadiran lelaki itu seolah-olah mahu membeli peralatan bayi menyebabkan pekerja dan pemilik kedai tidak mengesyaki apa-apa.

“Namun, selepas beberapa minit berada dalam kedai itu, lelaki terbabit dilihat dalam keadaan mencurigakan menyebabkan pemiliknya memerhatikan pergerakan lelaki itu melalui rakaman kamera litar tertutup (CCTV).


“Lelaki itu dilihat mengambil dua peket susu dan memasukkan ke dalam beg sebelum bergegas keluar. Pemilik premis yang menyedari perbuatan itu cuba menghalangnya,” katanya.


Sumber berkata, suspek yang panik mencampakkan beg berkenaan lalu melarikan diri sebelum dikejar lelaki itu menggunakan kereta.

“Sebaik tiba di persimpangan lampu isyarat dua kilometer dari kedai itu, suspek diberkas lelaki itu dengan bantuan orang ramai,” katanya.


Katanya, pemilik kedai itu menghubungi polis sebelum sepasukan polis tiba ke tempat kejadian dan membawa suspek ke Balai Polis Damansara Damai, di sini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed berkata, setakat ini, pihaknya belum menerima laporan insiden itu.

No comments:

Post a Comment