Search This Blog

Saturday, October 13, 2012

Kereta pelajar hangus

myMetro | Kereta pelajar hangus: "ALOR GAJAH: Seorang pelajar institusi pengajian tinggi awam (IPTA) di daerah ini kerugian RM30,000 selepas Proton Saga BLM miliknya terbakar di Taman Kasa Height, dekat sini, semalam.

Difahamkan dalam kejadian jam 4.30 pagi, mangsa, Mohd Khairulanwar Abdul Mutalib, 22, tidur di ruang tamu rumahnya sebelum dikejutkan seorang rakan yang terhidu bau hangit dari luar rumah.
“Saya dan rakan keluar memeriksa sebelum melihat asap tebal diikuti letupan kecil pada enjin kereta. Seorang rakan mengambil baldi berisi air lalu menyiram bahagian yang terbakar tetapi gagal apabila api semakin marak dan kami menghubungi Bomba dan Penyelamat,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Katanya, dia meletakkan kenderaan itu di luar rumah selepas pulang makan malam di pekan berkenaan, kira-kira jam 12.30 tengah malam.


Sementara itu, Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Alor Gajah, Suhairi Supian berkata, pihaknya menerima maklumat awam mengenai kejadian itu jam 4.47 pagi."

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment