Search This Blog

Monday, October 8, 2012

Ibu ayam warga Vietnam antara 17 ditahan ImigresenMELAKA 8 Okt. - Jabatan Imigresen Melaka menahan 17 wanita warga asing termasuk seorang yang dipercayai ibu ayam warga Vietnam berusia 52 tahun dalam operasi bersepadu di sebuah hotel di Jalan Tun Ali di sini, semalam.
Pengarahnya Kamalludin Ismail berkata 13 wanita Vietnam dan empat warga Thailand terbabit ditahan di beberapa tingkat berasingan hotel tersebut dalam serbuan pada 1.15 pagi.
Beliau berkata dua lelaki warga Nepal dan Bangladesh, masing-masing dipercayai pelanggan dan pekerja hotel itu, turut ditahan dalam serbuan melibatkan beberapa agensi kerajaan termasuk Polis Diraja Melaysia (PDRM) dan Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM).
"Hasil pemeriksaan mendapati kegiatan tidak bermoral ini beroperasi dengan berselindung di sebalik khidmat rumah urut dan spa di tingkat 10 hotel tersebut untuk mengaburi pihak berkuasa," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Bagaimanapun katanya aktiviti persundalan itu dipercayai dilakukan di beberapa tingkat lain hotel berkenaan.
Kamalludin berkata siasatan awal mendapati kegiatan berkenaan beroperasi sejak empat bulan lepas dengan kesemua wanita terbabit yang berusia antara 17 dan 52 tahun menyalahgunakan pas lawatan sementara. - BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20121008/je_05/Ibu-ayam-warga-Vietnam-antara-17-ditahan-Imigresen#ixzz28mPHIlBM
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment