Search This Blog

Thursday, October 11, 2012

Hajat baiki bumbung punah

myMetro | Hajat baiki bumbung punah:


CHUKAI: Hajat Khairudi Omar, 31, untuk membaiki bumbung rumah ibunya yang dipukul ribut tidak kesampaian apabila dia maut dalam kemalangan yang meragut enam nyawa di Kilometer 129.5, Jalan Kuala Terengganu-Kuantan di sini, semalam.


Adik bongsunya, Nor Amylieya 20, berkata abangnya itu berjanji dengan ibunya, Atikah Ali, 60, kelmarin untuk membaiki bumbung rumah mereka di Kampung Gong Pauh, di sini, yang dipukul ribut dalam kejadian pada Jumaat lalu.“Ketika itu kira-kira jam 3 petang, arwah sedang menggosok bajunya dan ibu ada bertanya hendak ke mana, tetapi abang hanya menjawab ‘adalah’ kerana sudah menjadi kebiasaan dia tidak memaklumkan kepada kami jika hendak ke mana-mana pun.
“Lagipun arwah memang rapat dengan ahli keluarga Noran Ali yang lebih mesra dipanggil Kak Nor di kalangan kami.“Cuma arwah abang ada janji dengan ibu yang dia hendak tolong baiki bumbung rumah petang ini (semalam). Malah, ibu pun ada beri wang RM10 kepada arwah untuk beli paku.“Tetapi apakan daya, hajat arwah untuk membantu kami tidak kesampaian apabila dia terbabit dalam kemalangan itu,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Gong Pauh, di sini, semalam.
Menurut Nor Amylieya, dia dimaklumkan kejadian itu kira-kira jam 7 pagi semalam oleh bapa saudaranya sebelum bergegas ke Hospital Kemaman untuk melihat keadaan arwah.Jenazah Khairudi dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Jabor Kubur, di sini, selepas solat Zuhur, semalam.


'via Blog this'

No comments:

Post a Comment