Dihimpit sebelum diragut
Azlina dibantu birasnya, Osnidah Othman menunjukkan tangan kirinya yang patah dan luka di tangan kanan akibat terjatuh.
JELEBU - Seorang wanita patah tangan kiri selepas diragut ketika menunggang motosikal seorang diri di kawasan gerai Majlis Daerah Jelebu (MDJ) berhampiran Kampung Pergai jam 12.30 tengah hari, semalam.

Azlina Idin, 40, berkata, ketika kejadian, dia dalam perjalanan dari Petaseh untuk pulang ke rumahnya di Kampung Pergai.

Menurutnya, pada mulanya, dia melihat sebuah motosikal yang dinaiki dua lelaki ditunggang laju di belakangnya sebelum menghimpitnya dan menarik beg tangannya.

“Saya cuba pertahankan beg tangan itu, namun akhirnya saya melepaskannya kerana tidak boleh berbuat apa-apa.

“Selepas saya melepaskan beg tangan, motosikal saya hilang kawalan dan terbabas dibahu jalan,” katanya kepada Sinar Harian.

Akibat kejadian itu, Azlina mengalami kerugian kira-kira RM4,000 apabila barang kemas, wang tunai dan dua telefon bimbit dalam beg itu dilarikan lelaki berkenaan.

Sementara itu, suaminya, Shaari Selamat, 53, berkata, beg tangan milik isterinya itu dijumpai semula tidak jauh dari lokasi kejadian.

“Peragut terbabit hanya mengambil barang berharga, mujur kad pengenalan isteri saya tidak diambil mereka.

“Saya difahamkan ada tiga motosikal yang mengekori isteri saya sebelum kejadian itu," katanya.

Shaari yang bekerja sebagai peniaga makanan berkata, laporan polis sudah dibuat di Balai Polis Kuala Klawang.

Azlina yang turut mengalami luka di bahagian tangan kanan dan kaki kanan dihantar ke Hospital Jelebu oleh seorang pelanggan kedai makan berhampiran.

Ketua Polis Daerah Jelebu, Deputi Superintendan Setapa Yusof mengesahkan menerima laporan tersebut.