Search This Blog

Friday, October 19, 2012

Buruh dihentak topi keledar mati di hospital
         
GEORGETOWN: Seorang buruh binaan warga Bangladesh yang parah selepas disamun dua lelaki menggunakan topi keledar hingga koma sejak 7 Oktober lalu, akhirnya menghembus nafas terakhir di Hospital Taiping, Perak, kelmarin.

Mangsa yang berusia 30-an disahkan meninggal dunia pada jam 5 petang selepas cedera teruk di kepala dan pendarahan dalam otak dan dirawat di Hospital Sungai Bakap, Seberang Perai Selatan (SPS) sebelum dirujuk ke Hospital Seberang Jaya (HSJ) dan Hospital Taiping.


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Senior Asisten Komisioner Mazlan Kesah berkata, berdasarkan siasatan, kejadian berlaku pada jam 5 petang ketika mangsa bersama rakan pergi ke premis kiriman wang.

Menurutnya, ketika menghampiri premis, mereka didatangi dua lelaki menunggang sebuah motosikal yang meminta wang daripada mangsa.


Katanya, mangsa dan rakan berkeras tidak mahu menyerahkan wang sebelum suspek memukul mereka menggunakan topi keledar.


“Tindakan itu menyebabkan rakan mangsa mengalami kecederaan ringan manakala mangsa pengsan dan koma.

“Mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Sungai Bakap sebelum dirujuk ke HSJ dan Hospital Taiping untuk rawatan pakar selepas tidak sedarkan diri sejak hari kejadian dan meninggal dunia di Wad Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Taiping,” katanya.

No comments:

Post a Comment