Search This Blog

Saturday, September 15, 2012

Siasat sumber pistol diperoleh
         
IPOH: Polis menyiasat bagaimana suspek lelaki yang menembak anak tirinya sebelum dia membunuh diri, mempunyai pistol model Norincho secara tidak sah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Datuk Mohd Dzuraidi Ibrahim berkata, pihaknya mengenal pasti bagaimana mendiang S Ravindran, 44, yang juga bekas anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) memiliki pistol yang tidak berdaftar.


“Senjata api yang ditemui berhampiran mayat Ravindran sudah dihantar ke Jabatan Balistik untuk siasatan lanjut.

“Kematian Ravindran diklasifikasikan sebagai kematian mengejut dan hasil bedah siasat mendapati tembakan menembusi kepalanya selain satu kelongsong peluru ditemui berhampiran mayatnya,” katanya pada sidang media di majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Perak di sini, semalam.


Dzuraidi berkata, siasatan awal mendapati Ravindran dan isterinya sudah berpisah sejak dua bulan lalu dan hubungan mereka lebih dingin selepas Ravindran menuduh isterinya mempunyai hubungan sulit dengan lelaki lain.


Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh dan Seksyen 3 Akta Senjata Api (Penalti Lebih Berat) 1971.

Ravindran dipercayai membunuh diri dengan menembak kepala dan mayatnya ditemui orang awam di kebun sayur berhampiran tempat pembuangan sampah di Kampung Rapat di sini, jam 10.30 pagi kelmarin.

No comments:

Post a Comment