Search This Blog

Thursday, September 13, 2012

Sempat selamat kenderaan dari terbakar
         
JOHOR BAHRU: Penolong Pengarah Kastam Diraja Malaysia (KDRM) Johor, Ahmad Hassan, 54, sempat menyelamatkan kereta Honda Civic miliknya daripada terbakar sebelum meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung, kira-kira jam 4 pagi semalam.

Timbalan Ketua Pengarah KDRM (Penguakuasaan/ Pematuhan), Datuk Matrang Suhaili berkata, sebelum itu berlaku letupan dari rumah jiran yang dihuni dua rakan sekerjanya di Taman Pelangi di sini, selepas dilontar dengan bom petrol.


Menurutnya, sebaik terdengar bunyi letupan arwah bergegas keluar rumah dan sempat menyelamatkan kereta Honda Civic miliknya sebelum dia tiba-tiba terjatuh dan terus tidak sedarkan diri.

Beliau berkata, kejadian itu turut menyebabkan sebuah kereta jenis Proton Savvy milik seorang pegawai KDRM musnah.


“Rumah dihuni dua pegawai KDRM dilempar dengan bom petrol menyebabkan bahagian depan kediaman itu terbakar.


“Kebetulan, Ahmad yang tinggal berjiran dengan dua pegawai berkenaan bergegas keluar dari rumah untuk menyelamatkan keretanya daripada terbakar selepas melihat Proton Savvy itu hangus dijilat api,” katanya ketika ditemui di Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini.

Menurutnya, Ahmad yang masih bujang dan berasal dari Kuala Terengganu, Terengganu sudah bertugas dengan KDRM sejak 30 tahun lalu.


“Kami menyerahkan siasatan kes ini kepada polis dan tidak menolak kemungkinan ia bermotifkan khianat,” katanya.

No comments:

Post a Comment