Search This Blog

Saturday, September 15, 2012

Penganggur tidak serik seks luar tabii dipenjara, sebatKUALA LUMPUR 14 Sept. - Bagaikan tidak serik, seorang penganggur yang pernah dihukum penjara dan sebatan oleh mahkamah atas kesalahan meliwat lapan tahun lalu, hari ini sekali lagi dihukum bagi kesalahan melakukan seks oral terhadap seorang pelajar kolej, awal bulan ini.
Hamzani Mohd. Daud, 35, dihukum penjara 12 tahun dan sebatan lima kali oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas mengaku bersalah atas tuduhan tersebut.
Hakim Emelia Kaswati Mohamad Khalid yang menjatuhkan hukuman tersebut memerintahkan hukuman penjara berkuat kuasa dari tarikh tertuduh ditangkap pada hari kejadian.
Hamzani mengaku melakukan seks luar tabii dengan merangsang mangsa dengan melakukan seks oral kepada pelajar lelaki berusia 20 tahun itu di dalam sebuah bilik hotel di Jalan Tuanku Abdul Rahman di sini antara pukul 1.05 pagi dan 7 pagi, 2 September lalu.
Dia didakwa mengikut Seksyen 377C Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan.
Lelaki tersebut juga mengaku bersalah memeras ugut mangsa antara pukul 6.30 pagi dan 7 pagi di tempat yang sama.
Pendakwaan dibuat mengikut Seksyen 384 kanun sama yang membawa hukuman penjara maksimum 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripada hukuman itu.
Bagi kesalahan itu, dia dihukum penjara lima tahun. Kedua-dua hukuman diperintah berjalan serentak.
Terdahulu, sebelum hukuman dijatuhkan, tertuduh yang tidak diwakili peguam bela memohon agar mahkamah mengenakan hukuman ringan ke atasnya.

No comments:

Post a Comment