Search This Blog

Wednesday, September 5, 2012

Pelajar ditahan         
KUALA LUMPUR: Dirakam melakukan tindakan biadab menunjukkan punggung di khalayak ramai ketika perhimpunan Janji Bersih di Dataran Merdeka pada malam 30 Ogos lalu, seorang pelajar kolej swasta kini berdepan tindakan undang-undang dan ditahan polis pagi semalam bagi membantu siasatan.

Pelajar tahun dua Diploma Multimedia Kreatif berusia 19 tahun itu, ditahan sepasukan polis diketuai Ketua Penolong Pengarah Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Bukit Aman, Datuk Abdul Jalil Hassan di kolejnya di Taman Maluri, Cheras, di sini, kira-kira jam 11 pagi.
Difahamkan, pelajar lelaki terbabit sebelum ditahan pulang ke kediaman ibu bapanya di Taman Murni, Batu Pahat, Johor dan semalam dihantar semula oleh keluarganya untuk berjumpa pihak pengurusan kolej.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Aziz Zakaria, ketika mengesahkan penahanan itu berkata, remaja berkenaan ditahan kerana dipercayai terbabit dengan insiden membuka seluar sambil menunjukkan punggung pada gambar pemimpin negara di khalayak ramai ketika perhimpunan berkenaan diadakan.


“Remaja itu dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi untuk dirakamkan keterangannya dan dia memberi kerjasama yang baik setakat ini.

Selain itu, ibu bapa serta tiga rakannya tu rut diambil keterangan pada hari ini (semalam) bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment