Search This Blog

Wednesday, September 26, 2012

Kelindan pecah rumah, mencuri

IPOH - Seorang kelindan lori dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini, semalam, atas tujuh pertuduhan pecah rumah dan curi di sekitar bandar raya ini sejak dua tahun lalu.
Tertuduh, T Dinesh Kumar, 21, mengaku tidak bersalah ke atas semua pertuduhan yang dibacakan di hadapan Majistret Shamsol Azwa Martadza; Ahmad Feisal Mohd Azmi; Haslinda Raof dan Nur Melati Diana Abd Wahab di empat kamar berasingan, semalam.
Mengikut pertuduhan, Dinesh didakwa melakukan perbuatan tersebut di tujuh rumah berasingan di Bandar Seri Botani, Simpang Pulai; Taman Lapangan Ria; Medan Pengkalan Ria; Taman Kampar, Pasir Putih; Taman Cemerlang Ampang dan Taman Desa Bercham antara jam 11 malam sehingga 6.30 pagi.
Dia dituduh melakukan perbuatan tersebut pada 23 dan 26 Mei 2010; 14 dan 25 Ogos 2010; 25 Mac dan 4 Disember 2012 dan 16 September tahun ini.
Jika disabitkan kesalahan tertuduh boleh dikenakan hukuman di bawah Seksyen 457 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum lima tahun dan denda jika sabit kesalahan.
Bagaimanapun,  majistret di keempat-empat kamar pertuduhan menetapkan sejumlah RM25,800 sebagai wang jaminan dengan tujuh penjamin bagi tujuh pertuduhan yang dikemukakan dan menetapkan 24 Oktober ini sebagai sebut semula kes.

No comments:

Post a Comment