Mualaf dituduh rogol sepupu
Mohd Afandi Rosli mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas dua pertuduhan merogol sepupunya di Mahkamah Majistret Kuala Terengganu, semalam.
KUALA TERENGGANU - Seorang mualaf dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini, semalam atas dakwaan merogol sepupunya sebanyak dua kali, empat tahun lalu.

Bagaimanapun, tertuduh, Mohd Afandi Rosli Gunasegaran, 26, dari Paka, Dungun, mengaku tidak bersalah atas dua pertuduhan merogol mangsa yang ketika itu berusia 14 tahun 11 bulan.

Mengikut pertuduhan pertama, tertuduh yang bekerja sebagai buruh didakwa merogol mangsa pada 16 November 2009 lebih kurang jam 12.30 malam di sebuah rumah di Paka, Dungun.

Dia didakwa mengulangi perbuatan sama di lokasi sama pada dua hari selepas itu iaitu pada 18 November 2009 kira-kira jam 7 pagi.

Tertuduh yang masih bujang itu bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan atas dua pertuduhan di bawah Seksyen 376 (2) (d) Kanun Keseksaan itu yang memperuntukkan hukuman penjara boleh sampai tidak kurang lima tahun dan tidak lebih 30 tahun dan sebatan jika disabitkan kesalahan.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Nurliyana R.Azmi di hadapan Majistret Noradila Ab Latif manakala tertuduh tidak diwakili peguam.

Noradila seterusnya membenarkan dia diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 27 September depan sebagai tarikh sebutan semula yang akan disebut di Mahkamah Sesyen.

Sementara itu, tertuduh kini masih ditahan untuk membantu siasatan berhubung jenayah samun seorang mangsa warga Bangladesh yang melibatkan kerugian kira-kira RM4,000.