Search This Blog

Thursday, September 13, 2012

Lelaki tembak anak tiri bunuh diri 
Ipoh: Kira-kira 18 jam selepas menembak anak tirinya, suspek berusia 44 tahun itu ditemui mati dipercayai membunuh diri dengan menembak kepalanya.

Mayat S Ravindran ditemui dengan kesan tembakan di bahagian kanan kepala oleh orang awam di kebun sayur berhampiran tempat pembuangan sampah di Kampung Rapat di sini, kira-kira jam 10.30 pagi semalam. Ketua Polis Perak, Datuk Mohd Shukri Dahlan, berkata pasukan polis yang dihantar ke lokasi itu menemui mayat suspek, tetapi tidak menemui sebarang kad pengenalan diri.
Katanya, siasatan lanjut kemudian mengesahkan identitinya sebagai suspek yang menembak anak tirinya berusia 15 tahun di Laluan Panorama Rapat Indah di sini, jam 4.40 petang kelmarin.

Suspek yang juga bekas anggota Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan sudah menamatkan perkhidmatan sejak 10 tahun lalu, disahkan mati akibat membunuh diri.

"Ini kerana ada kesan tembakan bahagian kanan kepalanya sehingga menembusi tempurung sebelah kiri.

Polis turut menemui sepucuk pistol jenis Norinco dan sebuah motosikal Yahama Novo dipercayai milik isteri suspek berhampiran mayat, katanya ketika dihubungi di sini, semalam.
Isteri buat pengecaman

Shukri berkata, isteri suspek yang membuat pengecaman ke atas mayatnya turut mengesahkan identiti suaminya yang terbabit dalam pergaduhan dengan anak mereka.

Dalam kejadian petang kelmarin, suspek menembak kaki anak tirinya itu ketika mangsa cuba meleraikan pergaduhan suspek dengan ibunya di kediaman mereka.

Sejurus kejadian itu, suspek melarikan diri dengan menaiki motosikal selepas mendapati anak tirinya rebah dalam berlumuran darah akibat terkena tembakan dilepaskannya.

No comments:

Post a Comment