Search This Blog

Thursday, September 13, 2012

Dua suspek ragut dicekup
         
KOTA BHARU: Dua suspek lelaki berusia 25 dan 32 tahun yang dipercayai terbabit meragut dan menetak seorang pembantu klinik, Rohairani Abdullah@Ibrahim, 36, sehingga pergelangan tangan kirinya hampir putus di Jalan Che Su, di sini, 29 Ogos lalu, ditahan, kelmarin.

Kedua-dua suspek yang juga bersahabat itu ditahan jam 7.50 pagi dalam dua serbuan berasingan di belakang Masjid Pintu Geng dan Kampung Bunut Payong, di sini, dan polis turut merampas sebilah pisau dan pedang daripada mereka.


Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, polis percaya suspek yang ditahan itu individu yang bertanggungjawab dalam kes berkenaan.

Bagaimanapun, katanya, beliau sudah mengarahkan Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman supaya melakukan siasatan lanjut jika ada rakan suspek yang mungkin terbabit jenayah itu.


“Kami percaya dapat menahan orang yang bertanggungjawab ke atas jenayah yang dilakukan itu. Saya sudah mengarahkan Ketua Polis Negeri untuk mengesan sekiranya ada rakan suspek yang terbabit. Kami tidak mahu jenayah ini terus menghantui masyarakat khususnya penduduk di Kota Bharu. “Polis turut mengambil tindakan susulan untuk menambah kawalan keselamatan. Kami juga berharap orang ramai jangan membuat spekulasi kerana perkara ini bukan tidak boleh ditangani,” katanya pada sidang media selepas menghadiri Mesyuarat Jawatankuasa Perancang Gerakan Kebangsaan, di sini, semalam.


Turut hadir, Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Jeneral Tan Sri Zulkifeli Md Zain dan Jalaluddin.

Harian Metro pada 30 Ogos lalu melaporkan, Rohairani hampir putus pergelangan tangan kiri selepas ditetak menggunakan parang ketika diragut dua lelaki di Jalan Che Su, di sini.

No comments:

Post a Comment