Search This Blog

Wednesday, September 26, 2012

Bogel depan rumah

SEREMBAN – Beberapa penduduk di Kampung Limbok, Temiang, di sini, rimas dengan gelagat warga asing yang selalu membuat bising dan mengganggu
ketenteraman awam.
Bukan sahaja membuat bising dan mabuk, malah ada warga asing yang menyewa rumah di sekitar Jalan Seng Meng Lee, di sini, sengaja berbogel di hadapan rumah.
Penduduk, Tang Kam Sing, 60, berkata, sejak setahun lalu kehidupan keluarganya tidak aman dengan kehadiran sekumpulan warga asing yang menyewa di hadapan rumahnya.
Menurutnya, paling merimaskan keluarganya ialah tindakan lelaki berusia 20- an itu yang dipercayai warga Bangladesh sengaja berbogel di hadapan pintu rumah.
“Setiap pagi isteri saya akan bersenam di hadapan rumah dan dia pula sengaja membuka pintu dan tingkap supaya isteri saya dapat melihatnya.
“Meskipun dia tidak mengganggu kami namun tindakannya yang berbogel amat merimaskan," katanya, semalam.
Kam Sing berkata, dia pernah menasihatkan rakan serumah lelaki terbabit supaya menasihati rakannya itu agar menjaga tingkah laku.
“Atas semangat kejiranan, saya sekadar mahu menegurnya dan tidak tergamak mahu menghalau mereka tetapi sehingga kini masih tiada perubahan,” katanya.
Seorang lagi penduduk, Low Chin Han, 45, berkata, hampir 100 warga asing di sekitar kampung itu sering berkeliaran setiap malam.
“Mereka buat bising setiap malam dan sentiasa dalam keadaan mabuk.
“Kami bimbang akan keselamatan anak perempuan kerana mereka juga selalu ganggu wanita yang berjalan kaki pulang ke rumah,” katanya.
Sementara itu, Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Temiang, Ng Chin Tsai berkata, aduan mengenai masalah itu telah diajukan kepada pihak berkenaan.
“Saya harap polis melakukan rondaan secara berkala di kawasan ini bagi mengelak kejadian tidak diingini,” katanya.

No comments:

Post a Comment