Search This Blog

Friday, September 7, 2012

Atuk Zali diberkas lepas cabul budak tiga tahun
         
SEGAMAT: Aduan seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun yang mengalami kesakitan di bahagian kemaluan ketika membuang air besar mendedahkan rahsia dia dicabul oleh seorang lelaki pada Ogos lalu.

Mangsa sebelum itu dihantar ibunya yang berusia 31 tahun untuk dijaga lelaki terbabit selama seminggu kerana wanita berkenaan mahu menguruskan beberapa perkara.


Ketua Polis Daerah, Superintendan Hanafi Daud berkata, pada jam 10 malam, 31 Ogos lalu, mangsa mengadu sakit di bahagian terbabit kepada ibunya.

“Mangsa yang petah bercakap kemudiannya memaklumkan kepada ibunya bahawa seorang lelaki dikenali Atuk Zali memasukkan jari ke dalam kemaluannya menggunakan bedak ibunya itu.


“Wanita berkenaan membawa anaknya itu ke Hospital Segamat untuk pemeriksaan sebelum dimaklumkan mangsa berkemungkinan dicabul selain terkena jangkitan kuman di bahagian terbabit,” katanya.


Menurut Hanafi, ibu mangsa menganggap Atuk Zali sebagai bapa angkat dan lelaki terbabit bekerja sebagai pencuci kereta serta berasal dari pantai timur.

Hanafi berkata, ibu mangsa kemudiannya membuat laporan berkaitan kejadian kelmarin sebelum suspek ditahan bagi membantu siasatan.


“Siasatan lanjut mendapati suspek turut mempunyai rekod jenayah lampau membabitkan curi dalam bangunan di Jalan Tun Razak serta Dang Wangi, Kuala Lumpur pada 1993 serta 1997.

“Kes ini disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana cabul dan suspek masih direman,” katanya.

No comments:

Post a Comment