Search This Blog

Friday, September 7, 2012

8 jam bawah mayat ibu         
CHEVALINE (Perancis): Seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun terselamat dalam insiden tembakan selepas mengerekot di bawah mayat ibunya selama beberapa jam.

Serangan itu yang membunuh bapa dan neneknya turut mencederakan kakaknya, kata pihak berkuasa semalam. Kanak-kanak itu bersembunyi selama lapan jam antara mayat ibu dan neneknya yang penuh dengan kesan peluru di bahagian belakang kereta keluarga mereka yang didaftar di Britain dalam insiden tembakan misteri di pinggir sebuah desa di Alps Perancis. Seorang lagi lelaki dipercayai penduduk tempatan yang berbasikal berhampiran tempat kejadian turut ditemui ditembak mati di parkir tengah hari kelmarin.


Kakak kanak-kanak itu yang ditemui ditembak bersebelahan kereta, kini dalam keadaan serius, tetapi stabil selepas diterbangkan dengan helikopter ke hospital bandar raya Grenoble.

Pendakwa raya yang bertanggungjawab dalam siasatan kes itu, Eric Maillaud berkata, kanak-kanak terbabit tidak cedera.


“Dia mengerekot di bawah mayat selama lapan jam dan tidak bergerak sepanjang tempoh itu,” katanya. Polis pertama tiba di tempat kejadian tidak nampak kanak-kanak itu dan kereta berkenaan ditinggalkan tanpa disentuh. Kawasan itu ditutup sementara menunggu ketibaan pakar forensik.


“Hanya selepas memasuki tempat kejadian pada tengah malamnya, baru kami menemuinya,” katanya. - AFP

No comments:

Post a Comment