Search This Blog

Wednesday, August 29, 2012

Tinggalkan tiga anak sendirianOleh Siti Nadirah Hafidzin
nadirah@hmetro.com.my
         
JOHOR BAHRU: “Dalam keghairahan menyelamatkan Zana (Siti Norzana, 12), saya terpaksa meninggalkan tiga anak bersendirian di rumah dan syukurlah, berkat doa dan semangat sepanjang perjalanan ke Lampung, Indonesia, Allah permudahkan segala-galanya apabila saya menerima panggilan telefon memaklumkan Zana kini berada dalam jagaan polis republik itu.

“Walaupun sebelum ini saya nekad menyelamatkan Zana secara bersendirian di Lampung, jauh di sudut hati saya bimbangkan keselamatan dan nasib tiga anak sekiranya kejadian tidak diingini berlaku ke atas saya atau mereka di rumah,” kata Nordi yang meninggalkan tiga anaknya sendirian di rumah di flat Kempas Lama di sini, sejak Khamis lalu.
Nordi berkata, ketika meninggalkan rumah, dia tidak memberitahu hasratnya ke Lampung kepada Nurul Safiza, 11, Muhammad Nurhan, 9 dan Nur Masyita Amiera, 8, dan hanya meninggalkan RM50 kepada mereka kerana tidak mahu mereka bimbangkan keselamatannya.

Nordi berkata, dia nekad menyelamatkan Zana selepas menerima panggilan telefon daripada anak sulungnya itu pada 12 Ogos lalu menyatakan kerinduannya pada keluarga.

No comments:

Post a Comment